Många fördelar med krillolja

Krill är en liten, röd, hummerliknande varelse som finns i Atlanten. Krillolja är en essentiell fettsyra som utvinns från kräftdjuret. Den innehåller samma omega-3-fettsyror som omega-3-fiskolja och av den anledningen väljs den av många som ett alternativ. Fettsyrorna som ingår i krill är dokosahexaensyra (DHA) och eikosapentaensyra (EPA). På fitnessfrank.se kan du jämföra olika varianter av detta tillskott.

Fördelar med Krillolja

Krillolja är en omega-3-fettsyra med många hälsofördelar. Studier har visat att det hjälper till att minska CRP, kolesterol, triglycerider och blodsocker. Det är också en naturlig antiinflammatorisk medicin som kan bidra till att minska risken för hjärtsjukdomar och åderförkalkning, förutom att minimera smärtan i samband med både reumatoid och artros. 

Minskar CRP (C-reaktivt protein)

CRP är ett inflammationsprotein som ökar risken för hjärtsjukdomar och stroke. Överdriven inflammation i kroppen är förknippad med många andra sjukdomar. 

Optimerar kolesterol

Eftersom förhöjda nivåer av totalt kolesterol och LDL (dåligt) kolesterol verkar vara en riskfaktor för hjärtsjukdomar och stroke, ordinerar läkare ofta kolesterolsänkande läkemedel som statiner (atorvastatin, simvastatin, etc.) till dem med förhöjda nivåer. Ofta söker patienter alternativa alternativ, som krillolja.

Fler fördelar

  • Sänker triglycerider
  • Sänker LDL (dåligt) kolesterol
  • Kan sänka blodsockernivåerna
  • Ökar goda tarmbakterier

Minskar inflammation vid reumatoid artrit

Reumatoid artrit är resultatet av ett autoimmunt tillstånd som får ens immunsystem att attackera ledernas slemhinna. Detta resulterar i förstörelse av brosk och kan inträffa i alla åldrar. Det finns en form som kallas juvenil reumatoid artrit (JRA), som drabbar barn. Det börjar under loppet av några veckor eller månader med morgonstelhet som vanligtvis kvarstår i mer än en timme och ibland hela dagen. Många patienter kommer att ha associerade matsmältningsproblem och, överlag, kan de känna sig trötta och illamående.

Studier visar att upp till 60 procent av de som diagnostiserats med reumatoid artrit har provat komplementär eller alternativ medicin i ett försök att behandla sitt tillstånd. Krillolja är en av dessa behandlingar.

5 Apr 2023