Bilvårdsprodukter att ha hemma

Det här med att hålla bilen ren och skyddad, det är inte så lätt i Sverige. Det är en massa vägsalt, sand, snö, slask, regn, grus och så vidare. Vi utsätter våra bilar för en hel del, året om. Det är bra att ha bilvårdsprodukter hemma, för att skydda bilen under alla årstider.

Vad ska man då ha hemma för att skydda bilen på ett bra sätt? Här är ett par förslag.

Bra saker att ha hemma för bilen

Avfettning är bra att ha. Med den får du bort den allra tuffaste smutsen. Det är grunden till en bra biltvätt. Med detta medel kan du lösa upp asfalts- och tjärafläckar, flygrost och ingrodd smuts. Sedan är det även bra att ha ett bilschampo. Det är det som gör bilen ren så att säga. Välj gärna ett schampo som löddrar bra och har vax i sig. 

För att tvätta bilen bra är det inte fel att även ha tvättsvampar, hink och trasa. Sedan även bra produkter för att kunna vaxa och polera bilen. Det är bra att göra efter du tvättat bilen. Då står den emot bättre.

Lämna in bilen för rekond

Om du inte vill hålla på med bilen själv så går det så klart att lämna in den för rekond som det heter. Rekond (recond på engelska) är en förkortning av rekonditionering och innebär bland annat att man gör rent bilen både på in- och utsidan för hand samt vaxar och polerar bilens lack för att få fram glansen och förlänga lackens livslängd. 

4 Feb 2020