Bolivia och La Paz

La Paz i Bolivia är världens högst belägna huvudstad. Det är den tredje största staden i Bolivia och även om Sucre formellt är Bolivias huvudstad, så är La Paz staden som är det i praktiken. Staden ligger belägen i Anderna, 3600 meter över havet. Det är mest indianbefolkning som lever och bor i La Paz. Staden är även en mycket viktig knutpunkt för både flyg och järnvägar och här ifrån kan du enkelt ta dig till Chile och Argentina. Landet Bolivia har inte bara världens högst belägna stad, de har även världens högs belägna navigerbara sjö, de har en skidort som även den är världens högs belägna. Som om inte de var nog, så har de även världens högst belägna golfbana! Att resa till Bolivia fungerar bra året om, men det är som finast och klarast väder mellan maj och september. Om du funderar på att åka till Bolivia så ska du besöka Inca.se. Här hittar du resa till Bolivia med Inca Tours

Upptäck hela Bolivia

Bolivia är ett land som erbjuder mycket att se. Men Inca Tours kan du boka en rundresa Bolivia, men även beställa tilläggsresor som tar dig med till andra platser. Med rundresan Bolivia får du bland annat se:

  • Santa Criz
  • Altiplano
  • Titicacasjön
  • La Paz

I Bolivia finns även ett berg som heter Mount Rico och här finns det numer en turistattraktion som riskerar att ta kål på berget. Turister får nämligen köpa dynamit och spränga i berget. Läs mer på Expressen om detta fenomen.

Boka resa med Inca Tours

Om du finner Bolivia spännande och intressant som resmål, så boka en rundresa med Inca Tours. Du får med hjälp av dem en resa som du kommer att minnas länge framöver. Glöm inte att ta med dig kameran.

3 Jun 2015