Gillar ditt barn att leka med vatten?

De allra flesta barn, de gillar att leka med vatten och det i alla dess former! Den allra bästa tiden för lek med vatten är så klart sommaren. Då är det varmt ute och det gör sällan något att man blir lite blöt. En sak ni kan testa nästa sommar, det är att gå till en vattenlekpark. Läs mer om sådana på vortex-cado.se. Om sommaren är det även mysigt att åka och bada i en sjö eller i havet. Men det går minst lika bra att leka med vatten i trädgården. Det genom att sätta på vattenspridaren, eller ha vattenkrig. 

Lek med vatten på andra sätt

Under hösten, då är det ofta vattenpölarna som är bland det roligaste barnen vet. Att hoppa i dem är skoj! Se bara till att barnen är rätt klädda! Bra regnkläder och rejäla gummistövlar är ett måste.

Att leka med vatten, ute, under vintern är inte jättebra, men en sak går att göra. Det är att frysa vatten och göra islyktor eller frysa in fina blommor o isblock för fina dekorationer.

Har du badkar, så går det leka med vatten där! Det finns en massa kul badkarsleksaker att köpa och använda. Annars, varför inte åka till badhuset, eller ännu hellre, ett äventyrsbad. Där finns det ofta vattenkanoner, vattenrutschkanor och annat, som roar både barn och vuxna.

Så ni ser, det går att leka med vatten, året om, fast på olika sätt.

22 Nov 2021