Satsa på ett bra assistansbolag

Idag vill vi rekommendera dig som har behov av personlig assistans att kolla in Ekens Assistans, läs mer här. De ett assistantföretag du kan välja att avända dig av. De kan hjälpa dig med att få rätt sorts personliga assistenter som du har behov av. Du kan vara med att rekrytera de personer som du vill ska jobba med dig och för dig. Det är ju faktiskt väldigt viktigt med personkemi när man har behov av assistenter, att det är personer man kan trivas med så väl som att de har rätt kunskaper och kompentenser.

Att ha rätt sorts assistansföretag är även det mycket viktigt, då det är en del av ditt liv att ha personliga assistenter i ditt hem och din vardag. Med Ekens assistans får du assistans på dina villkor och efter dina önskemål.

Vem har rätt till personlig assistans?

Du som är upp till 65 år gammal samt har stora och/eller varaktiga funktionsnedsättningar och behöver personligt stöd kan  ansöka om personlig assistans. Är du i behov av hjälp med dina grundläggande behov och det mer än 20 timmar per vecka, så är det till Försäkringskassan du ska vända dig til med din ansökan. Annars är det till kommunen där du bor.

Om du är osäker på hur du ska göra, så kan du börja med att kontakta Ekens Assistans. De kan nämligen hjälpa dig med hur du ska göra när du ansöker om att bli beviljad assistans.

19 Aug 2022