Snart dags för vinterdäcken!

Det är bara augusti, men snarare än man tror så kommer vintern, och då är det bäst att ha sett till att man satt på vinterdäck. I Sverige är det lag på att vinterdäck ska sitta på bilen mellan 1 december och 31 mars om det råder så kallad vinterväglag. Om du har dubbdäck så är dessa tillåtna endast under perioden 1 oktober till 15 april, men man kan få använda dem under andra perioder om det är vinterväglag. Vi har fått ett ganska så hårt klimat i Sverige de senaste åren. Så det gäller att se till att däcken som sitter på håller kraven och inte är blankslitna. Man bör inte ha ett mönsterdjup under 3 mm på sina vinterdäck. Om du ser att dina vinterdäck i förvaringen börjar bli slitna, så är det nog dags att du köper nya. Jag köpte mina vinterdäck hos Nordendäck.se.

Hitta rätt däck

På Nordendäck är det enkelt att de däck just du behöver, använd sökmotorn som finns på deras hemsida! Nordendäck ger dig dessutom:

  • Fri frakt från 2 däck
  • Öppet köp i 30 dagar
  • Möjlighet till monteringsservice hos någon av deras partners

Nordendäck erbjuder däck från däcktillverkare så som Michelin, Continental, Goodyear och Nokian. samt mellanklassens däck från Kumho och Sava och lite billigare märkena Nankang och LingLong. Nordendäck samarbetar med cirka 1000 partners, varav 600 av dem kan ta emot leveranser av däck. Det innebär att du kan få dina däck levererade direkt till dig och att du kan få hjälp att sätta på dem.

28 Aug 2015