Tvätta bilen

April månad och våren är på gång! Nu är det många som gärna ger sig ut i det sköna vädret för att göra sysslor eller ta en tur med bilen eller med motorcykeln. Det är även en perfekt tid att ta hand om bilen. Tvätta den samt se över dess delar. Med det kan du ta hand om de inre delarna av bilen. När det kommer till att tvätta bilen är det bra att göra det på rätt sätt. Du bör göra det på en anvisad plats då man inte får stå på trottoaren. Du bör städa både inne och utanpå bilen. Sedan även ta hand om den genom att vaxa och se äver fälgar och göra lädervård.

Hur städar du bilen på bästa sätt?

Förvånansvärt många tvättar bilen på fel sätt. Som tur är finns det bra guider på nätet att använda sig av. På Motormännen.se till exempel finns det en bra guide som vägleder dig hur du ska göra med alla delar. Sen lite sunt förnuft och rätt produkter till bilen är bra.

Du kan förvisso lämna bort bilen och låta någon annan tvätta den åt dig. Då blir den ren och fin, men det kostar lite mer. 

Nu när våren är här, så se till att njuta av den med en ren och fin bil. Se till att göra det till en bra rutin varje år att göra städning och koll av den. 

12 Apr 2019